علوفه سورگوم (Abu70) به طور کلی به خشکی کاملاً مقاوم است و به خوبی با مناطقی که بارندگی محدودی دارند سازگار است. ایالت نیل، ایالت شمالی و ایالت خارطوم تحت آبیاری.
علوفه سورگوم در انواع خاک ها با موفقیت تولید می شود و نسبت به شوری و قلیاییت تحمل بیشتری دارد. تولید ماده خشک علوفه سورگوم و کود مرغی مایع در مقایسه با سایر محصولات علوفه ای بیشتر است.
خوراک با اسید پروسیک کمتر خوش طعم تر است. تولید سیلوی سورگوم در واحد سطح معمولاً یک تا دو سوم بیشتر از ذرت است.
سورگوم را در برخی مناطق برای یونجه میبرند و در فصول خشک سال در تودههای بزرگ میچینند و بعداً روی هم میچینند. مطالعات اخیر بر بهبود کیفیت و کمیت علوفه سورگوم متمرکز شده است. مواد آلی در خاک در مقادیر نسبتاً کمی وجود دارد به استثنای خاک پیت.
ماده آلی از طریق تجزیه و آزادسازی کاتیون های جذب شده به عنوان منبع مواد مغذی گیاه عمل می کند. مطالعات کمی در مورد استفاده از کود پلیت مرغی یزد در تولید محصولات سورگوم علوفه ای وجود دارد و اطلاعات در مورد اثرات روی رشد و عملکرد در سودان کمیاب است.

بنابراین هدف اصلی این مطالعه بررسی اثر جذب کود بر رشد و عملکرد ابوسابین، مقایسه نرخهای مختلف کود مرغی بر رشد و عملکرد سورگوم علوفهای (ابو70) و تعیین نرخ بهینه کود مرغی است که میتواند حداکثر بازده علوفه را می دهد.
یک آزمایش میدانی در طول دوره (فوریه – مه، 2007) در مزرعه نمایشی دانشکده کشاورزی، دانشگاه خارطوم در شامبات، سودان انجام شد. بررسی تأثیر مقادیر مختلف کود مرغی فرآوری شده بر رشد و عملکرد علوفه سورگوم .
این سایت در منطقه نیمه بیابانی (عرض جغرافیایی 150 40 ــ شمالی، طول جغرافیایی 320 34 _ شرقی و ارتفاع 280 متری از سطح دریا) واقع شده است.
خاک محل آزمایش کود مرغی پلیت شده 25 کیلو قلیایی (PH 8.0)، خاک رس ترک خورده با حدود 50 درصد رس است. این حاوی حدود 0.065٪ نیتروژن (N) 0.230 Meq/L پتاسیم (K) و 0.193 Meq/L فسفر زنده (P) است.
- منابع:
- تبلیغات:
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.