دسته دیگری از مواد غذایی مبتنی بر سویا وجود دارد به نام غذای سویا “سویا در بازار امروز“. این شامل سوسیس و برگر توفو، نان سویا، پاستا سویا و ماست و پنیر شیر سویا است.
همچنین شامل محصولاتی است که حاوی سویا یا ترکیبات مبتنی بر سویا مانند – لسیتین (افزودنی 322) است که در برخی از شکلات ها و محصولات پخته شده یافت می شود.
دانه های سویا حاوی موادی شبیه هورمون به نام فیتواستروژن («فیتو» به معنای گیاه) هستند که به طور طبیعی در گیاهان یافت می شوند
. با توجه به شرایط مناسب، این ترکیبات عملکرد هورمون زنانه استروژن را کپی می کنند، اما قدرت بسیار کمتری دارند – حدود 1000 برابر کمتر.
انواع مختلفی از فیتواستروژن ها وجود دارد که یکی از آنها ایزوفلاون ها است. ایزوفلاون ها آنتی اکسیدان های بسیار قوی هستند و می توانند اثرات استروژن را تقلید کنند، اما اثرات فیزیولوژیکی کامل آنها هنوز در حال بررسی است.
دانه های سویا رایج ترین منبع ایزوفلاون ها در غذا هستند. اما میزان ایزوفلاون ها با توجه به نوع غذای سویا، روش تهیه و برند متفاوت است.
برخی از غنی ترین منابع ایزوفلاون ها آرد سویا و آجیل سویا هستند.
فواید غذاهای سویا برای سلامتی
تحقیقات نشان می دهد که سویا و غذاهای سویا دارای طیف وسیعی از فواید سلامتی هستند.
بیماری عروق کرونر قلب و سویا
داشتن یک رژیم غذایی غنی از غذاهای سویا با کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، از جمله سکته مغزی و بیماری عروق کرونر قلب مرتبط است.
استروژن ممکن است از زنان در برابر بیماری های قلبی در طول سال های باروری محافظت کند، اما میزان بیماری های قلبی پس از یائسگی افزایش می یابد.
نشان داده شده است که سویا سطح کلسترول تام و کلسترول LDL را که هر دو از عوامل خطر شناخته شده بیماری قلبی هستند، کاهش می دهد.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.